Nieuws
14 juli 2015 - Ron Smeets

iPhone opladen in Londense trein leidt tot arrestatie voor stroomdiefstal

Het is vervelend wanneer je smartphone accu leeg raakt als je onderweg bent. Robin Lee ondervond dat ook toen hij in een Londense trein zat en zijn iPhone dringend aan de lader moest. Gelukkig hebben sommige treinen stopcontacten aan boord die soms zelfs speciaal voor de passagiers aangelegd zijn. Robin was dan ook zo blij als een kind dat hij daar even gebruik van kon maken. Helaas was die blijdschap maar van korte duur want een conducteur wees hem er op dat hij illegaal stroom aan het aftappen was. Blijkbaar was dit dus geen 'openbaar' stopcontact. Bij het volgende station liep de vrouwelijke conducteur naar enkele agenten die daar toevallig stonden Voor hij het wist werd Robin gearresteerd op verdenking van stroomdiefstal en geboeid afgevoerd.

Gelukkig werd hij kort daarna weer op vrije voeten gesteld, maar niet voordat er proces verbaal van de diefstal opgemaakt was. Volgens de spoorwegpolitie werd Robin vooral gearresteerd omdat hij agressief reageerde op de aantijgingen van de conducteur. Op dit moment wordt bekeken of hij verder gestraft zal worden. Formeel kan voor stroomdiefstal een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar opgelegd worden, maar dat zal met name gelden voor aftappende wiettelers en dergelijke, niet voor iemand die zijn iPhone even in de trein wilde opladen, toch? Ik help het Robin hopen ;)

Het is overigens niet de eerste keer dat een smartphone gebruiker opgepakt wordt voor het stelen van stroom. In de VS ondervond een zwervende mobiele beller enkele jaren geleden ook al eens dat je 'openbare' stopcontacten niet zomaar mag gebruiken.

Bron (en foto): London Evening Standard

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.