Geruchten
04 augustus 2008 - Ron Smeets

iPhone Nano nog voor de Kerst in de winkels?

Dat is tenminste wat het Engelse Daily Mail beweert.

Opvallend is dat precies een jaar geleden, vlak na de lancering van de eerste versie van de iPhone, ook al dergelijke geruchten de ronde deden, gevolgd door (fake) plaatjes (zie foto hierboven) en ontwerpen (zie afbeelding hieronder) van het toestel. Toen bleek er na enkele maanden niets van waar te zijn en ook nu denk ik dat het niet anders zal zijn.

Hoe dan ook, volgens de Engelse bron zou de iPhone Nano, ofwel een kleine, goedkopere (met mindere specs?) uitvoering van de iPhone, maximaal 150 pond gaan kosten (ca. 200 Euro) in combinatie met een prepay kaart.

Experts binnen de (Engelse) telecom business geloven dat een goedkope, prepay, versie van de iPhone een succes zou kunnen worden en weer andere experts beweren dat de compacte versie van de iPhone een tweezijdige bediening krijgt. Het display aan de voorzijde en een clickwheel aan de achterkant.

We zullen zien wat er deze keer van deze geruchten over zal blijven. . .Gerelateerde links:
Eerste echte foto's van de iPhone Nano?
Ontwerp van de iPhone Nano gespot
Goedkopere versie van de iPhone in de maak?
De iPhone Nano en -Shuffle?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.