Geruchten
23 augustus 2011 - Ron Smeets

iPhone Nano (aka 4S) gerucht wederom nieuw leven ingeblazen

De iPhone Nano geruchten zijn nog ouder dan de eerste iPhone ;-) De afgelopen jaren doken ze meerdere keren weer op om ook even zo vaak weer 'vermoord' en (opnieuw) gereanimeerd te worden.

Inmiddels wordt de iPhone Nano al lang niet meer zo genoemd, enkele die-hard geruchten daargelaten. Nee, de laatste tijd wordt toch vooral gesproken over de iPhone 4S als een mogelijke goedkopere variant van Apple's smartphone. Deze zou samen met de iPhone 5, die mogelijk een groter display krijgt, aangekondigd gaan worden. Letwel, ook dit zijn allemaal nog geruchten.

Het nieuwste 'bewijs' voor de komst van de iPhone 4S (aka Nano dus) komt van hernieuwde berichten dat Apple de iPhone beschikbaar wil maken voor een groter publiek. Ook dat hebben we echter al eerder gehoord. Alleen worden de geruchten nu versterkt door berichten over een iPhone met een 8GB flash drive. Bovendien zijn deze berichten door Reuters overgenomen en die worden doorgaans toch als redelijk betrouwbaar gezien, hoewel ze er vorig  jaar met de iPad 2 ook al een keertje helemaal naast zaten. Hoe dan ook, de iPhone 4S geruchten zijn weer springlevend. Het zal mij benieuwen voor hoelang.

Als ik mijn eigen gedachten over een mogelijke goedkopere iPhone even de vrije loop laat dan moet ik zeggen dat ik een dergelijke move wel zou kunnen begrijpen van Apple. Een goedkopere iPhone zou het toestel bereikbaarder maken voor consumenten met een beperkter budget. Dat klinkt al heel logisch. De vraag of Apple, dat al jaren bekend staat als een fabrikant van dure, high end, design gadgets zich in de 'low- en mid-range' markt wil begeven waarbij vooral op prijs geconcureerd wordt is volgens mij door Apple zelf met de komst van de iPad al beantwoord.

Natuurlijk, de iPad en iPad 2 waren op zich niet bepaald goedkoop, maar wanneer je ze vergelijkt met de meeste (Android) concurrenten, dan wint Apple het zowaar vaker op prijs dan je van de Amerikaanse fabrikant gewend zou mogen zijn. Er zijn veel tablets die (veel) duurder zijn dan de iPad, dat is een feit. Met dit in het achterhoofd zou de komst van een goedkopere iPhone helemaal nog niet zo'n gek idee zijn, toch?

Ow ja, het plaatje hierboven is een photoshopje, voor het geval dat daarover gediscussieerd gaat worden ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.