Nieuws
17 juli 2007 - Jeroen de Hooge

iPhone moeilijker te hacken dan verwacht

Het kraken van de iPhone blijkt toch een stuk moeilijker te zijn dan veel hackers hadden verwacht. Gebleken is dat het aanpassen van de bootloader, het programma dat voor het laden van het besturingssysteem draait, niet de oplossing voor het "unlocken" van de mobiele telefoon.

De volgende stap van de hackers is het schrijven van een assembler-tool voor de iPhone processor. "This is our last major hurdle to overcome in order to write programs for the phone." Met die tool is het mogelijk software te schrijven waarmee de iPhone te unlocken is, zodat elke telefoonaanbieder gebruikt kan worden.

Het Engelse Uniquephones heeft al een manier gevonden om de iPhone geheel SIMlockvrij te maken. Dat kan voor 50 dollar via iPhoneunlocking.com.

De Noorse hacker DVD John, meldde onlnags ook dat hij de iPhone SIMlockvrij had gemaakt, maar moest daar op terugkomen. Het apparaat was na zijn hack toch niet te gebruiken.Gerelateerde links:
iPhone gespot in het wild
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
De Origami iPhone
iPhone new series
LG heeft de iPhone gemaakt?
De iPhone Nano en -Shuffle?
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.