Entertainment
30 oktober 2007 - Ron Smeets

iPhone modding: zwart en met een 'Old School' logo

Een van de meest irritante, doch niet vaak voorkomende (het toestel is behoorlijk abuse-proof), problemen bij de iPhone is het breken van het glazen display.

Om het op te lossen kun je natuurlijk 'gewoon' een nieuw display laten inbouwen. Dat is niet alleen duur maar, zeker hier in Nederland, ook een hele uitdaging als je het toestel daarvoor moet opsturen.

Mark Hoekstra van Geek Technique bedacht daarom een andere, bijzonder originele oplossing. Hij had wel het geluk dat de breuk in het glas aan de onderzijde, buiten bereik van het touchscreen gedeelte, zat.

Mark kwam op het idee om de iPhone te voorzien van een kunstof 'cover' met daarin het traditionele (in regenboog kleuren) Apple logo zoals dat tot het midden van de jaren 90 gebruikt werd. Daarvoor gebruikte hij het logo, en een stuk kunstof, van een oud Apple Extended Keyboard.

Omdat Apple in die tijd alleen beige onderdelen maakte, en dat natuurlijk niet echt mooi zou uitzien op een moderne iPhone, besloot hij om het toestel maar meteen helemaal zwart te spuiten. Het resultaat mag er wezen!

Hieronder staat nog een korte video om te bewijzen dat het toestel nog gewoon functioneert.

Mocht iemand het zelf ook willen proberen, hier staat de geillustreerde how-to;-)Gerelateerde links:
iPhone stress test
Phone Modding op z'n 'Turks'
GSM modding
GSM modding of gewoon gek
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.