Accessoires
09 november 2007 - Ron Smeets

iPhone met Chinees keyboard

Eerder zagen we al een iPhone met een Chinees (en Japans) menu en het is ook al langer bekend dat het toestel in Hong Kong (illegaal) verkocht wordt.

Nu is er ook een applicatie, NativeCN, voor gehackte iPhones beschikbaar zodat de gemiddelde Chinees ook berichten en andere teksten in zijn eigen taal kan invoeren.

Voorwaarde is wel dat de ‘ge-jailbreakt-te iPhone voorzien is van firmware versie 1.1.1. De oudere versies missen bepaalde ‘language support’ modules en de nieuwste versie is (nog) niet te hacken.

Hier zullen enkele (tientallen) miljoenen potentiële iPhone kopers blij mee zijn. Hoeven ze geen fake meer te kopen en maken, maar dat zal wel teveel gevraagd zijn ;-)

Ennuh, als een telefoon in China populair wordt, dan hoef je als toestelmaker eigenlijk nergens anders meer een GSM te verkopen om ‘binnen te lopen’. Met ruim een half miljard Chinezen die al mobiel zijn en nog minimaal 400 miljoen inwoners die uiteindelijk ook mobiel gaan bellen liggen er kansen te over.Gerelateerde links:
Goed gelijkende fake iPhone
iPhone met Chinese en Japanse UI te koop in Hong Kong
OneSearch nu ook in het Chinees
Nog een Chinese iPhone
Indrukwekkende specs Meizu MiniOne: toch een GSM
iPhone al nagemaakt?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.