Toestellen
03 november 2014 - Ron Smeets

iPhone marktaandeel in Duitsland schiet omhoog iPhone 6 zorgt binnen 12 dagen al voor succes

In Duitsland is, gemeten naar verkoopcijfers, het marktaandeel van de iPhone in september meer dan verdubbeld. IN augustus was de Apple smartphone nog goed voor 12% van alle toestelverkopen bij onze oosterburen. In september was dat 28%.

Ondanks het feit dat de iPhone 6 en 6 Plus in Duisland een week eerder in de verkoop ging dan bij ons mag die stijging toch wel bijzonder genoemd worden.

Natuurlijk, vlak voor de lancering van een nieuwe iPhone dalen de verkoopcijfers, maar Apple is er in Duitsland dus in geslaagd om haar verkoop marktaandeel in de 12 dagen dat de nieuwe iPhones in september daar te koop waren fors omhoog te laten schieten. Daarbij komt dat het succes van de iPhones er ook voor zorgde dat Samsung in Duitsland dit jaar voor het eerst een maand beleefde met een marktaandeel dat lager lag dan 40%; 37 om precies te zijn.

In totaal werden in Duitsland in september 2.3 miljoen smartphones verkocht. 644.000 daarvan waren dus een iPhone en op 851.000 toestellen prijkte het Samsjung merk. De cijfers melden overigens niet hoeveel van de verkochte iPhones een 6, 6 Plus of oudere varianten waren.

Bron (Duits)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.