Toestellen
15 juli 2007 - Ron Smeets

iPhone look-a-like voor de Japanse markt

In de VS is de iPhone al volop te koop en hier in Europa moeten de meesten nog enkele maanden wachten voordat Apple's GSM in de winkels zal liggen.

In Azie duurt het zowaar nog tot medio 2008 voordat de iPhone daar het daglicht zal zien en dus kunnen lokale toestelmakers nog een jaar profiteren van de hype om hun eigen 'iPhone' aan de man te brengen.

Deze Japanse look-a-like genaamd Sophia Nani komt daar volgende week al op de markt en zoals op de foto duidelijk te zien is heeft hij wel een heel erg hoog iPhone gehalte.

Qua specs is het toestel ook best indrukwekkend te noemen: Een 4.3inch touchscreen display (800x400) met digitale TV Tuner, multimedia speler (Windows Media Player 10), WiFi, twee camera's (VGA en SVGA) en een microSD geheugenkaart zijn de belangrijkste features van de Sophia Nani. Helaas hebben de makers er wel voor gekozen om Windows CE als OS te installeren.Gerelateerde links:
Videoreview van een fake iPhone
Fake iPhone voor dummies
Nog een iPhone???
Is dit de Google GSM en iPhone Killer?
Chinese namaak iPhone?
Fake iPhone van Apple Remote
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.