Nieuws
06 november 2008 - Ron Smeets

iPhone levert T-Mobile 76.000 nieuwe klanten op

De introductie van de iPhone 3G heeft ervoor gezorgd dat T-Mobile in het derde kwartaal zo'n 76.000 nieuwe klanten mocht verwelkomen. Dat staat althans ongeveer letterlijk zo geschreven in de nieuwste kwartaalcijfers.

Helaas vermeld de Telco er niet bij hoeveel iPhones er nu precies verkocht zijn. Eerdere berichten spraken nog van 35.000 toestellen in de eerste drie weken maar volgens mij is het daarna redelijk rustig geworden voor wat betreft de iPhone in de T-Mobile winkels.

Desalniettemin zijn groeiende klanten- en omzetcijfers, gezien de huidige financiële en (dreigende) economische crisis natuurlijk al een prestatie op zich ;-)

Behalve de groei in het klantenbestand heeft T-Mobile in Q3 dus ook de omzet zien stijgen van 447 naar 477 miljoen Euro. Opvallend is verder de explosieve groei van Mobiel breedband internet gebruik. Dit nam het afgelopen kwartaal met maar liefst 177% toe en dat was vrijwel geheel te wijten aan de iPhone. Een trend die eerder ook al bij de iPhone providers in andere landen te zien was.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.