Nieuws
10 januari 2007 - Ron Smeets

iPhone laat nog genoeg te wensen over

Je zou haast zeggen: Gelukkig maar! Stel je eens voor dat Apple gisteren de perfecte GSM aan de wereld getoond zou hebben. . .

Inmiddels is er ook al een lijstje met 'tekortkomingen' van de iPhone:

- Geen 3G (UMTS of HSDPA) support

- Geen geheugenkaart

- Geen verwisselbare accu

- Geen WiFi functie voor iTunes

- Geen support voor Exchange en Office

Wat de exhte Smartphone liefhebber nog het meest zal storen is het feit dat je op de iPhone geen (extra) software kunt installeren. Je bent dus overgeleverd aan hetgeen Apple goed genoeg vind voor de iPhone gebruiker.

En dan de prijs. 600 dollar voor een 8GB muziekGSM lijkt wel erg veel, zeker als je er ook nog een abonnement bij moet nemen om die prijs te krijgen. Dat betekent, als je kijkt naar de verschillen in prijs bij de high-end iPod's, dat hij hier in Europa nog iets duurder zal zijn. Hopelijk wordt dat verschil gecompenseerd door het feit dat de bonussen op toestellen in Europa iets hoger zijn dan in de VS. Hoe dan ook, 600 Euro is ook nog steeds heel veel geld voor een GSM!Gerelateerde links:
Apple iPhone ziet het daglicht
Vandaag D-Day voor Apple's iPod GSM?
Vijf jaar iPhone geruchten in beeld
Palm CEO niet bang voor concurrentie van de iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314