Toestellen
31 december 2007 - Ron Smeets

iPhone kloon van Meizu krijgt meer knoppen op front

Enkele maanden geleden doken met regelmaat (ontwerp)foto's en specificaties op van een van de meest schaamteloze fake iPhones die we tot nu toe tegengekomen zijn, de Meizu MiniOne M8.

Echter, sinds het moment dat de Chinese fabrikant haar plannen onthulde om het toestel tijdens de komende CES (medio Januari) officieel aan het grote publiek te presenteren doet men ineens behoorlijk geheimzinnig over de definitieve look en specificaties van de M8.

Neem bijvoorbeeld de recent 'uitgelekte' foto, hierboven, van de voorkant van de M8 waarop te zien is dat het toestel nu schijnbaar drie fysieke toetsen heeft in plaats van één.

Volgens de CEO van Meizu houdt men de definitieve specs en vormgeving van het toestel nu nog even geheim omdat nog niet alle patenten goedgekeurd zijn. En het genereert natuurlijk ook weer wat extra publiciteit, maar dit ter zijde.

De reden voor deze plotselinge geheimzinnigheid moeten we volgens mij echter ook zoeken in het gegeven dat de juristen van Apple natuurlijk met smacht zitten te wachten op het moment dat deze iPhone kloon in de (Amerikaanse) winkels zal verschijnen.

Ik kan mij namelijk nog steeds niet voorstellen dat Apple een dergelijke vorm van namaak zomaar aan zich voorbij zal laten gaan. Enfin, over enkele weken, als de Meizu inderdaad zijn opwachting gemaakt heeft tijdens de CES, zullen we het zeker weten.Gerelateerde links:
Nieuwe foto's van de Meizu M8 iPhone kloon opgedoken
Meizu MiniOne M8 introductie tijdens de CES
Foto's van de Chinese Meizu M8 iPhone look-a-like
Indrukwekkende specs Meizu MiniOne: toch een GSM
Meer details van de Meizu M8 'iPhone-look-a-like'
Inkoppertje voor de juristen van Apple
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.