Geruchten
07 juni 2007 - Ron Smeets

iPhone kan ook Flash afspelen

Helemaal zeker zijn de bronnen er nog niet van, maar uit een van de ads van de iPhone die momenteel in de VS getoond worden is duidelijk te zien dat men met de mobiele versie van Safari, die standaard op de iPhone geinstalleerd is, zonder problemen de flash-site van de New York Times opent (zie de screenshot hierboven).

Vervolgens verschijnt er geen (fout)melding dat de flash-plugin nog gedownload cq. geinstalleerd moet worden hetgeen de conclusie dat de iPhone dus flash bestanden kan afspelen min of meer rechtvaardigd.

Het kan natuurlijk dat in de betreffende advertentie een en ander getruukt wordt, maar persoonlijk geloof ik daar niet in. Goed nieuws dus voor de flash-liefhebbers onder ons.Gerelateerde links:
Iphone Ad toont “mystery app”
Amerikaanse releasedatum iPhone bevestigd: 29 Juni
Marketingplan voor de iPhone??
Ga jij een iPhone kopen?
iPhone laat nog genoeg te wensen over
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.