Nieuws
08 mei 2008 - Ron Smeets

iPhone in Italië straks bij twee providers te koop

Enkele dagen geleden maakte Vodafone bekend dat men de iPhone binnenkort in tien nieuwe landen gaat introduceren. Daarbij werd ook Italië genoemd.

Een lokale concurrent van Vodafone, TIM (Telecom Italia Mobile) heeft deze week echter ook officieel laten weten dat men de (3G) iPhone later dit jaar in haar assortiment zal gaan opnemen.

Als de mededeling van TIM klopt dan zou dit dus betekenen dat Apple stopt met haar policy dat de iPhone in elk land exclusief voorbehouden is aan één provider.

Ik ben benieuwd of dit ook in meerdere landen gaat gebeuren en of het gevolgen zal hebben voor de prijs van de iPhone.

Via: Engadget MobileGerelateerde links:
Vodafone gaat de iPhone in 10 landen uitbrengen
iPhone geruchten voor Spanje, Italië en Zwitserland
Vodafone en T-Mobile naar de rechtbank voor de iPhone
Vodafone sluit exlusieve deal met Apple voor de 3G iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.