Nieuws
17 oktober 2007 - Ron Smeets

iPhone in Frankrijk ook SIM-lock vrij te koop

Vanochtend shreef ik al over de deal tussen Orange en Apple die, na enige vertraging, toch rondgekomen is en ervoor zal zorgen dat de iPhone vanaf 29 November ook in Frankrijk in de winkels zal liggen.

Wat echter minstens zo'n groot nieuws is, is het feit dat Apple (en Orange) als gevolg van de Franse wetgeving, gelijktijdig ook een SIM-lock vrij model van de iPhone op de markt zullen brengen. Die wordt wel duurder dan de versie die in combinatie met een Orange abbo verkocht gaat worden, maar dat zal niemand echt verbazen.

Hoeveel duurder de SIM-lock vrije iPhone wordt willen zowel Apple als Orange nog niet bekendmaken, maar als ik moet gokken, dan reken ik op een winkelprijs die tussen de 600 en 700 Euro ligt.

Beide partijen hullen zich ook in stilzwijgen als het gaat om de inhoud van de deal tussen Orange en Apple. Een van de belangrijkste redenen voor de vertraging in de aankondiging van de 'Franse iPhone' was het feit dat Orange (France Telecom) niet zonder meer acoord wenste te gaan met de eis van Apple om 30% van de opbrengsten van de belminuten af te staan als vergoeding voor de exclusiviteit voor de iPhone. Heeft Orange toegegeven of Apple water bij de wijn gedaan?Gerelateerde links:
iPhone nu ook officieel voor Frankrijk
Franse iPhone toch naar Orange
Steeds meer 'Europese iPhone bewijzen'
Franse iPhone in gevaar door 'Unlock wetgeving'
iPhone vanaf 9 november bij T-Mobile in Duitsland
Steve Jobs op Europese tournee
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.