Nieuws
18 november 2007 - Ron Smeets

iPhone in Engeland ook redelijk succesvol

De exacte verkoopcijfers van Apple, O2 en de Carphone Warehouse zijn nog niet allemaal gepubliceerd, maar het lijkt er op dat de lancering van de iPhone in Engeland, een week geleden, redelijk succesvol verlopen is.

De Carphone Warehouse heeft in het eerste weekend 11.000 iPhones verkocht, de Apple Store in Londen was van plan om tot middernacht open te blijven maar sloot uiteindelijk om 23u00 omdat er geen klanten meer kwamen en O2 meldde dat er in totaal ruim 8000 toestellen geqactiveerd zijn in datzelfde weekend terwijl men claimt enkele tienduizenden iPhones verkocht te hebben.

Een behoorlijk verschil in aantallen (tussen verkocht en geactiveerd), zeker als je erbij bedenkt dat de verkoopcijfers van O2 en Apple nog bij die 11.000 opgeteld moeten worden. Een deel van het verschil zou natuurlijk te maken kunnen hebben met het feit dat sommigen de iPhone gekocht hebben als kerstkado voor iemand anders of om te 'unlocken'.

Kortom, hoeveel iPhones er nu precies in het eerste weekend in Engeland verkocht zijn is niet bekend, maar bovenstaande berichten wijzen toch niet op iets meer dan een 'redelijk succes' als je het mij vraagt.Gerelateerde links:
O2 verkoopt enkele tienduizenden iPhones in Engeland
Apple verkoopt de eerste dag 10.000 iPhones in Duitsland
Amerikaanse iPhone komt 9 November naar Engeland
Meer dan 1 miljoen iPhones verkocht!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.