Nieuws
28 september 2009 - Ron Smeets

iPhone in Engeland binnenkort ook via Orange te koop

Orange heeft vandaag in Engeland bekend gemaakt dat men een overeenkomst gesloten heeft met Apple om, later dit jaar, de iPhone te gaan leveren. Daarmee wordt het Eiland volgens mij de eerste markt waar de iPhone niet meer exclusief aan één provider verbonden is.

Het toestel zal via Orange geleverd gaan worden in combinatie met een 2-jarig abonnement en klanten kunnen zowel de iPhone 3G als 3GS kiezen. O2, de andere iPhone provider in de UK, levert het toestel ook met een abonnement van 18 maanden.

Vanaf welke datum Orange de iPhone precies zal gaan leveren en wat de (maandelijkse) kosten zullen zijn is nog niet bekend gemaakt. Omdat de exclusiviteitsperiode van O2 op 9 November afloopt is de kans natuurlijk groot dat Orange de iPhone vanaf die datum in haar assortiment zal opnemen, maar dat moet dus nog officieel bevestigd worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.