Nieuws
22 september 2015 - Ron Smeets

iPhone hoesje legt deel vliegverkeer op Schiphol plat

Maandagavond werd op Schiphol alarm geslagen door verontruste reizigers die meenden een jonge passagier met een pistool gezien te hebben. In no time werden een van de gates (M) en vertrekhal drie gesloten. Ontruiming was niet nodig, maar vluchten liepen wel vertraging op. Tijdens de zoektocht naar het vermeende wapen moesten alle passagiers en hun bagage die in de betreffende gate al gecontroleerd waren opnieuw gescand worden. Uiteindelijk, na twee uur zoeken, bleek het wapen niet veel meer te zijn dan een iPhone hoesje in de vorm van een pistool dat eigendom was van een 20 jarige dame die met haar vriend op reis ging.

Bijzonder was wel dat het meisje op het moment dat het 'pistool' gespot werd al door de beveiliging gecontroleerd was. Ze liep dus al in de hal van de gates. Daaruit zou je kunnen opmaken dat het hoesje in werkelijkheid niet heel erg veel op een pistool leek, maar kijkend naar onderstaande foto moet je toch concluderen dat dit wel had moeten opvallen, toch?

Natuurlijk is het niet echt verstandig om met een dergelijk hoesje een luchthaven binnen te lopen, maar de dame in kwestie verklaarde dat ze al diverse malen met dit hoesje op reis gegaan was en ook toen kwam ze zonder problemen telkens door de beveiligingscontroles.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.