Nieuws
18 februari 2008 - Redactie MobileCowboys

iPhone goed voor Google

Op PCM staat een aardige analyse over de invloed van de iPhone op het gebruik van Google. Immers de iPhone is de eerste smartphone die door gebruikers veelvuldig wordt gebruikt om over het internet te surfen. En wanneer iPhone-gebruikers dit doen dan gebruiken ze Google om te zoeken.

Google dacht eerst dat er een fout zit in de data toen ze zagen hoeveel zoekvragen ze kregen van iPhone-gebruikers. De zoekmachine-gigant gaf zijn software-ingenieurs de opdracht om de logs opnieuw te bekijken. De ingenieurs konden echter geen fout vinden. Er wordt echt 50 keer meer gezocht door iPhone-gebruikers dan door gebruikers van andere smartphones en dat zou alles te maken moeten hebben met de gebruiksvriendelijke interface van de iPhone waardoor websurfen bijna net zo gemakkelijk is als op een desktopcomputer .

Wanneer Google zijn Android-platform later dit jaar officieel lanceert dan wordt het de standaard zoekmachine op een nieuwe generatie mobiele telefoons. Google heeft dan niet alleen een bijna onaantastbare positie in de desktop-zoekmarkt maar ook in de mobiele zoekmarkt.Gerelateerde links:
Spaanse CEO van Google bevestigt de Google Phone
Google Reader nu ook voor mobieltjes
My Mobile Google
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl