Nieuws
29 oktober 2009 - Ron Smeets

iPhone gebruikers kopen voor 400mljn op eBay via iPhone app

Online winkelen via webwinkels als Bol, Amazon en eBay en is al jaren de normaalste zaak van de wereld. Winkelen en betalen via de mobiele telefoon groeit weliswaar ook gestaag, maar initiatieven zoals Rabobank's CashSMS, MyOrder en andere mobiele betaaldiensten worden nog (lang) niet door een breed publiek gebruikt. Veilingsite eBay heeft wel al een succesverhaal te melden.

De Financial Times schrijft dat gebruikers van de eBay iPhone App dit jaar in totaal voor ruim 400 miljoen dollar aan goederen en diensten mobiel op eBay gaan kopen en betalen. De applicatie is bovendien al meer dan 4.6 miljoen keer gedownload. Wat de mobiele eBay klanten kopen beperkt zich overigens niet tot boeken, kleding, babyspullen, electronica en andere populaire goedkope tweedehands producten. Nee, in de afgelopen maanden werden ook een Bentley, een boot van 150.000 dollar en een Lamborghini van $350.000 door mobiele eBay gebruikers gekocht.

Op de totale jaar omzet van eBay, die in 2008 zo'n 60 miljard dollar bedroeg, is die 400 miljoen (ca. 0.75%) natuurlijk slechts een 'schijntje', maar dit mag je toch zeker wel een mobiel succesverhaal noemen, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.