Nieuws
20 januari 2008 - Ron Smeets

iPhone firmware 1.1.3 al gehacked (Jailbreak)

Da's nog eens optreden van de hackers en ontwikkelaars die zich al ruim een half jaar bezig houden met de iPhone!

Nog geen week na de release van de nieuwste firmware versie (1.1.3) is men er al in geslaagd om het systeem te 'Jailbreaken' en volledige toegang te krijgen (zowel lezen als schrijven) tot het filesystem van de iPhone voor de installatie van, onder andere, native third party applicaties.

Helaas hebben de hackers en ontwikkelaars die er in geslaagd zijn versie 1.1.3 te kraken (zie het videobewijs hieronder) bepaald dat de methode nog te complex (en dus risicovol) is om aan het grote publiek vrij te geven dus daarop zal iedereen nog even op moeten wachtenGerelateerde links:
Unlock voor iPhone met firmware 1.1.2 en bootloader 4.6
iPhoneDevTeam roept de hulp in van andere hackers
Apple verkoopt 250.000 'unlocked' iPhones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.