Geruchten
04 november 2007 - Ron Smeets

iPhone firmware 1.1.2 sloopt wederom de jailbreak hack

Op vrijdag 9 november zullen de eerste iPhones in Engeland en Duitsland in de winkels liggen.

Op de foto hierboven is te zien dat de Europese versie van de iPhone voorzien zal zijn van firmware versie 1.1.2 waarin onder andere support voor Duits- en Franstalige toetsenborden opgenomen is.

Het gerucht gaat nu dat Apple deze firmware versie gelijktijdig ook voor alle andere iPhones zal uitrollen en dat hierin tevens de TIFF-exploit uit versie 1.1.1 gefixed zal zijn die door hackers gebruikt werd om het toestel te 'jailbreaken' voor de installatie van (unlock) software.

Iedereen met een unlocked versie van de iPhone is dus bij deze alvast gewaarschuwd. . .Gerelateerde links:
Eerste unlock tool voor iPhone versie 1.1.1
Apple iPhone versie 1.1.1 ook gekraakt
Unlocked iPhones moeten update 1.1.1 links laten liggen!
iPhone update 1.1.1 'sloopt' unlock én Jailbreak software
Unlocked iPhone na update weer gelocked
Nog een software unlocktool voor de iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.