Geruchten
16 september 2007 - Ron Smeets

iPhone firmware 1.1.1 op komst

Op de site van Apple waar de iPhone kopers van het eerste uur zich kunnen inschrijven voor de tegoedbon van 100 dollar is een foto (het toestel rechts) te zien van de iPhone met firmware versie 1.1.1.

Op zich niets spannends, maar behalve de nieuwere versie van de firmware is ook een nieuwe keuzeoptie te zien in het 'Settings' menu: 'International'.

Waar dat precies voor bedoeld is blijft natuurlijk nog even een raadsel. Zelf denk ik aan een menu voor het instellen van Roaming voorkeuren en/of -blokkering.

Een andere optie zou kunnen zijn dat na het uitrollen van deze firmware elke iPhone geschikt is voor SIMcards van alle providers waar Apple een deal mee gesloten heeft (AT&T in de VS, Vodafone en/of T-Mobile bij ons etc). Maar ik ben bang dat dit iets te veel 'wishfull thinking' is.Gerelateerde links:
Unlocked iPhone na update weer gelocked
Eerste firmware update voor de iPhone op komst?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.