Nieuws
06 oktober 2009 - Ron Smeets

iPhone en iPod Touch populairste mobiele internet toestellen

Uit gegevens die door AdMob zijn gepubliceerd blijkt dat de iPhone en iPod Touch verreweg de populairste mobiel internet toestellen zijn.

Van de ruim 10.5 miljard mobiele internet sessies in Augustus werd maar liefst 26.7% door een Apple device afgehandeld. Nokia is een goede nummer twee met 23.9%, gevolgd door Samsung (12.4%), Motorola (6.0%), Sony Ericsson (5.7%), LG (3.3%), HTC(3.0%) en RIM (2.8%).

Kijkend naar het aandeel per toestel dan valt het succes van Apple nog iets meer op. Logisch want de fabrikant heeft maar twee toestellen in haar assortiment. De iPhone en iPod Touch hebben respectievelijk 16.6% en 10.1% 'marktaandeel'. De HTC Dream (T-Mobile G1) moet het doen met 2.0%. De Palm Pre blijft steken op 1.5%. Het populairste Nokia toestel is (nog steeds) de N70 (1.7%) de N95 moet het doen met 1.1%. 0.3% minder dan bijvoorbeeld de Sony PSP. Nokia staat overigens met 12 toestellen in de top 20, dat dan weer wel.

De cijfers zijn gebaseerd op de mobiele bezoekcijfers van de ruim 9.000 mobiele websites en 3.000 apps die wereldwijd (exclusief Azie en Africa) door AdMob van advertenties voorzien worden. Het complete rapport kun je hier bekijken (PDF) Admob-Stats-List

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.