Nieuws
20 oktober 2007 - Ron Smeets

iPhone doet het ook goed bij de 'Oudere Jongeren'

De iPhone is inmiddels zo'n vier maanden op de markt en over ruim twee weken zullen de eerste toestellen ook in Engeland en Duitsland te koop zijn.

Over het succes van de iPhone in Amerika lijkt geen twijfel meer te bestaan. Sinds de lancering zijn inmiddels 1.325.000 exemplaren verkocht en daarmee staat Apple's GSM op de vierde plaats van best verkopende toestellen van dit moment.

Over het algemeen zijn iPhone kopers tevreden met hun toestel (dat verbaast mij niets) maar er zijn wel klachten over met name de accu (snel leeg) en de klantenservice.

Wat opvalt is dat de gemiddelde leeftijd van de iPhone kopers nogal uiteenloopt. De grootste groep kopers is tussen de 20 en 30 jaar, dat zal niemand verassen/ Echter, zo'n 25% van alle iPhones wordt verkocht aan 50 tot 60 jarigen waarmee aangetoond wordt dat de iPhone voor iedereen bedoeld is en bij elke leeftijdsgroep populair kan worden.

Overigens is, en dat verbaasde mij wel enigszins, de Motorola RAZR V3 nog steeds de best verkopende GSM in de VS. Gebrek aan beter, of conservatisme ;-) ?Gerelateerde links:
Meer dan 1 miljoen iPhones verkocht!
AT&T bereidt zich voor op de 'run op iPhones'
Ga jij een iPhone kopen?
iPhone best best verkochte Smartphone in Juli
iPhone voorraden slinken snel
Drie keer zoveel iPhones per dag sinds prijsverlaging
1 Miljoen in 74 dagen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.