Nieuws
08 juli 2007 - Ron Smeets

iPhone dinsdag in Nederland

Voordat jullie de verkeerde conclusie trekken uit bovenstaande titel; Ik heb het in dit geval over de iPhone die mijn Amerikaanse familieleden dit weekend voor mij hebben weten te bemachtigen bij de Apple Store in Jacksonville.

Nu nog een paar dagen in spanning wachten op de man van UPS die 'm hier dinsdag komt afleveren: 'Tracking nr: ******** UPS, 1 to 2 bussiness days. Expected delivery date Tues July 10 2007'

Het heeft overigens nogal wat moeite gekost (waarvoor ik mijn familie dan ook eeuwig dankbaar ben!) voordat de iPhone geactiveerd en wel klaar voor verzending was.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het toestel met een prepay abonnement geactiveerd zou worden. Iets dat standaard geen optie is bij het registrieren van de iPhone.

Diverse (grote) gadgetsites meldden echter dat dit zonder problemen toch zou moeten lukken. Tijdens het online registratieproces moest daarvoor een 'Social Security Number' met allemaal 'negens' ingevoerd worden. Dat zou resulteren in een 'Bad Credit Check' en de optie vrijgeven om een prepay kaart te nemen.

Als het al gewerkt heeft, dan lijkt het er nu toch op dat AT&T die 'bug' gerepareerd heeft. Mijn schoonzus heeft vrijdagavond en -nacht enkele uren getracht het op die manier te regelen, maar het enige dat ze in beeld zag verschijnen was: 'There has been a problem activating your iPhone. Please contact AT&T for further information'. Vervolgens deed zowel de iPhone als iTunes helemaal niets meer.

Na meer dan een uur met AT&T gebeld te hebben bleek er niets anders op te zitten dan het afsluiten van een post-pay abonnement. Bovendien is het in Amerika ook nog eens zo dat de belminuten en dataverkeer wat je via een prepay kaart inkoopt NIET gebruikt kan worden voor gebruik in het buitenland. Niet echt een handige optie als je 'm voorlopig alleen in het buitenland wilt gebruiken.

Nadat dit duidelijk was hebben we dus gekozen voor een 'normaal' abonnement met 'International Roaming' optie, ook iets dat je in de VS apart moet activeren bij een abonnement. Daarna was de activeren van de iPhone in no-time rond.

Zoals gezegd verwacht ik 'm dinsdag in huis te hebben. Kort daarna kunnen jullie de eerste foto's en video's verwachten van een werkende iPhone op Nederlandse bodem ;-)Gerelateerde links:
iPhone prijzen en leverdatum op Amazon.uk
Toch een SIM Card ‘gleuf’ op de iPhone!?
iPhone heeft ingebouwde (niet verwisselbare) SIM kaart
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.