Entertainment
28 januari 2012 - Ron Smeets

iPhone dief in no time gepakt dankzij 'Apple fanboy agent'

Een kassière van een kledingwinkel in New York werd vrijdag onder bederiging van een pistool gedwongen om haar iPhone 4 af te geven. De dief ging er vervolgens met haar toestel van door zonder de vrouw neer te schieten.

Het slachtoffer belde direct de politie en had het geluk dat de agent die ter plekke kwam zelf een heuse Apple fanboy was. Agent Garland gebruikte vervolgens de 'Find my iPhone' app in combinatie met het Apple ID van het slachtoffer om de misdaad op te lossen

Binnen enkele ogenblikken werd duidelijk dat de gestolen iPhone 4 zich in de buurt van Eighth Avenue en 51st Street bevond. Terwijl agent Garland met zijn partner onderweg waren verplaatste het toestel zich naar 49th Street. Enfin, met behulp van enkele collega agenten die in de buurt van de lokatie van de iPhone rondliepen werd de dader binnen een half uur na de overval, en nog in het bezit van de gestolen iPhone 4, in de kraag gevat toen hij een fast food restaurant verliet. Agent Garland liet tijdens de zoektocht naar de dader, via 'Find my iPhone', het toestel enkele keren geluid maken (vergelijkbaar met de ping geluiden van onderzeëers).

De overvaller, de 40-jarige George Bradshaw, werd kort daarna door het slachtoffer geïdentificeerd en opgesloten. De kassière had haar iPhone 4 toen alweer terug. Dat is nog eens daadkrachtig optreden ;-) Natuurlijk had het slachtoffer wel geluk dat de dienstdoende agent Garland zelf een Apple fanboy is die thuis meerdere iPhones, iPads en andere Mac producten heeft staan, maar ja, zonder geluk vaart niemand wel, toch?

Via: NYTimes

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.