Entertainment
10 oktober 2011 - Ron Smeets

iPhone dief gepakt dankzij \'anti-diefstal\' app

Een 23-jarige dief (zie foto) die een iPhone 4 uit de zak van de 31-jarige Erum Malik stal is korte tijd later gearresteerd dankzij een foto die van de dader, Brian Chatoo, gemaakt werd toen hij het toestel probeerde te unlocken.

De eigenaresse van de gejailbreakte Apple iPhone 4 had namelijk de App iGotYa uit de Cydia App Store geinstalleerd. Die applcatie maakt een foto (met de front cam natuurlijk) wanneer iemand het toestel probeert te unlocken en daarbij 'n fout wachtwoord intoetst.

De foto wordt vervolgens per email verstuurd naar de rechtmatige eigenaar. Die kan het kiekje dan aan de politie overhandigen wanneer hij of zij aangifte doet van de diefstal. In dit geval dus met succes. Dat ging overigens niet helemaal vlekkeloos. Toen Erum namelijk met de foto van de dief bij het politiebureau kwam werd haar verhaal in eerste instantie niet geloofd. Echter, een agent in burger herkende de dief, die dus al een bekende van de politie was, en korte tijd later kon de dader thuis opgepakt worden. De iPhone 4 is inmiddels weer terug bij bij Erum Malik.

Hieronder kun je een videodemo zien van de iGotYa App. Hij kost ¢5,99 maar dat is nog altijd veel minder dan een nieuwe iPhone ;-). Zoals gezegd is die applicatie alleen geschikt voor jailbroken iPhones (die gerbuik kunnen maken van de Cydia App Store dus), maar er zullen ongetwijfeld ook 'officiele' iTunes apps zijn, toch? Motion Alarm (iTunes link) is er zo eentje, al werkt die iets anders. Er wordt namelijk geen foto van de dief gemaakt. Hetzelfde geldt voor Undercover. Die app geeft de lokatie van je verloren of gestolen iPhone door. Op zich ook al een prima aanwijzing voor het terugvinden van je toestel en het eventueel pakken van de dief.

Via, Video via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.