Geruchten
18 augustus 2007 - Ron Smeets

iPhone deal Vodafone nog een kwestie van details

Een anonieme bron zegt dat Apple en Vodafone de iPhone deal voor Europa zo goed als rond hebben, op een aantal details na.

Echter, in het lijstje dat de bron vervolgens opsomt zitten wel nog enkele 'details' waarvan de oplossing nog wel even zou kunnen gaan duren.

Zo wil Vodafone dat Apple minder 'invloed' krijgt dan dat men in de VS bij AT&T bedongen heeft. Of hiermee (ook) de abonnementsvormen en/of toestelprijzen bedoeld worden is niet bekend.

Andere 'detailts die door Vodafone (en andere potentiele carriers) betreffen vooral enkele verbeteringen in de werking en functionaliteit van diverse iPhone applicaties.

Hieronder de punten die daarbij genoemd worden:

- Vodafone wil dat de werking van de YouTube applicatie aangepast wordt aan de Internet versie ervan.

- Men wil dat de Outlook en Echange support functie verbeterd worden

- Betere security en firewalls

- Aanpassingen in de eisen voor de WEP en WPA sleutels.

- Een copy&paste functie toevoegen aan de webbrowser.

Ik ben benieuwd wat hiervan waar blijkt te zijn en hoe lang deze 'details' de deal tussen Apple en Vodafone, en dus ook de Europese lancering van de iPhone, nog zullen vertragen.Gerelateerde links:
Europese iPhone abonnementen van Vodafone gespot
Europese (3G) iPhone wordt maandag aangekondigd
iPhone heel even 'te zien' op Duitse T-Mobile site
iPhone laat nog genoeg te wensen over
iPhone compatible met Microsoft Exchange
Youtube filmpjes op de iPhone
iPhone vanaf 1 November in Duitsland te koop
iPhone prijzen en leverdatum op Amazon.uk
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.