Geruchten
26 juni 2007 - Ron Smeets

iPhone compatible met Microsoft Exchange

Het gerucht gaat dat Apple waarschijnlijk nog voor de release van de iPhone officieel bekend zal maken dat de agenda- en mailfunctie van de iPhone door middel van ActiveSync compatible zal zijn met Microsoft Exchange Server.

Niet dat wij er hier in Europa de komende maanden veel aan zullen hebben, daarvoor moet de iPhone eerst hier op de markt komen, maar voor veel Amerikanen is (of was) de compatibiliteit met Exchange een 'dealbreaker' in de keuze voor een iPhone

Dit betekent dus dat iedereen die zijn of haar Smartphone op dit moment gebruikt om ook de mail, contacts en agenda uii Exchange/Outlook mobiel te kunnen benaderen en synchroniseren dat straks ook met de OS-X based iPhone kan blijven doen.

Volgens welingelichtte bronnen zullen Apple en/of Microsoft de samenwerking via ActiveSync morgen (woensdag) wereldkundig maken. Het is overigens nog niet bekend of de genoemde functies direct vanaf de 29e al in de iPhone beschikbaar zullen zijn of dat men hiervoor kort na de lancering een update uitrolt.

Apple hult zich desgevraagd nog in stilzwijgen en Microsoft reageert met de volgende standaard verklaring: “We can’t comment on (these) rumors. In general, Microsoft is always in discussions with other companies about licensing its intellectual property.”Gerelateerde links:
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
iPhone laat nog genoeg te wensen over
Marketingplan voor de iPhone??
iPhone op schema
iPhone gaat voor
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.