Nieuws
05 september 2007 - Ron Smeets

iPhone best best verkochte Smartphone in Juli

Ondanks de verschillende tekortkomingen ten opzichte van andere Smartphones zoals het gebrek aan 3G / UMTS, slechts een 2MP camera zonder video functie, geen GPS, blijkt de iPhone in de maand juli toch de best verkochte ‘Smartphone’ te zijn geweest, goed voor een marktaandeel van 1.8% van de totale toestelverkopen in die maand.

Daarmee heeft Apple meer iPhones verkocht dan dat Palm, Sony Ericsson en Nokia in die maand aan Smartphones hebben weten te slijten.

Dat concludeert ondezoeksbureau iSuppli naar aanleiding van een maandelijkse online enquête onder ruim 2 miljoen consumenten en beschikt dus niet over de actuele verkoopcijfers van AT&T of Apple.

Op basis van hun onderzoek verwacht iSuppli dat er dit jaar in totaal zo’n 4.5 miljoen iPhones verkocht zullen worden, stijgend naar 11 miljoen toestellen in 2011.Gerelateerde links:
AT&T winkels dicht als de iPhone binnenkomt
270.000 iPhones en gerelateerde producten
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.