Entertainment
03 oktober 2008 - Ron Smeets

iPhone app voor Obama fans

Speciaal voor de fans van Barack Obama heeft een democratische software ontwikkelaar deze applicatie gemaakt waarmee je op de hoogte kunt blijven van al het verkiezingsnieuws of rechtstreeks je vrienden belt om hen ook te overhalen op Obama te stemmen.

De applicatie zelf is gratis te downloaden maar natuurlijk zit er wel een 'Donate' button op zodat je de campagne van Obama ook financieel kunt steunen vanaf je iPhone. Ik heb 'm zelf even geinstalleerd en klikken op de 'doneer knop' is feitelijk niets meer dan een shortcut naar de 'donation hotline' waar een vriendelijke democratische mevrouw (of meneer) je verder van je geld af helpt ;-)

Cool is wel dat je alleen contacts met telefoonnummers in de VS kunt tyoevoegen aan de 'Call Friends' lijst. Dat zijn immers de potentiele kiezers. Onder in beeld staat ook nog een teller die aftelt naar de dag waarop de verkiezingen gehouden worden. Alsof de gemiddelde Obama fan die deze applicatie op zijn of haar iPhone installeerd dat nodig heeft ;-)

Verder liep alles vast. De opties News, Local Events, Media en Issues werken hier in Nederland (op mijn iPhone) in ieder geval niet. Een voorteken?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.