Nieuws
22 juni 2011 - Ron Smeets

iPhone App Store in China nu de nummer twee van de wereld

China is, samen met India, de grootste mobiele telefoonmarkt ter wereld. Het land van de grote muur en babi pangang ;-)) telt inmiddels meer dan 900 miljoen mobiele gebruikers.

Recent onderzoek van Distimo heeft uitgewezen dat China nu, na de VS, gerekend naar het aantal downloads de grootste iPhone App Store markt geworden is. Opvallend is wel dat in China maar 0.99% van alle iPhone App Store downloads betaalde apps zijn. In de VS ligt dat percentage beduidend hoger, alhoewel het rapport daarover geen exacte (cijfermatige) details geeft.

Kijkend naar de totale Aziatische iPhone App Store markt, dan blijkt dat het aantal betaalde apps ongeveer een-derde bedraagt in vergelijking tot de Amerikaanse markt. Wel worden er in Azië over het algemeen duurdere apps aangeschaft. De gemmidelde verkoopprijs van apps bedraagt in de VS ongeveer €1.10 terwijl dat in Azië zo'n €1.95 is.

De gemiddelde app prijs in Azië, per land en het percentage betaalde apps (gerekend naar de 300 meest populaire applicaties): AppStore-Prijzen-Azie

iPhone App Store downloads wereldwijd: AppStore-Dowloads-Wereld

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.