Nieuws
21 januari 2010 - Marvin de Reuver

iPhone app redt leven van Amerikaan in Haïti

CNET News weet ons te melden dat een Amerikaanse filmmaker, genaamd Dan Woolley, die plotseling overvallen werd door de aardbeving op Haïti, zichzelf in leven heeft gehouden met de app Pocket First Aid and CPR. De app liet hem zien hoe hij zijn wonden moest behandelen en leer hem hier naar te handelen. Ongeveer 64 uur later werd hij onder het puin vandaan gehaald.

Nadat het gebouw waar hij zich in begaf was ingestort, haastte hij zich naar een veilige plek. Vervolgens volgde hij de instructies van de iPhone app op en legde bandage met een tourniquet aan voor zijn been, om zodoende het bloeden van de wond te stoppen. De app waarschuwde hem om niet in slaap te vallen, waardoor hij zijn wekker elke 20 minuten liet af gaan.  

“I just saw the walls rippling and just explosive sounds all around me. It all happened incredibly fast. David yelled out, ‘It’s an earthquake,’ and we both lunged and everything turned dark" aldus Dan Woolley. Zo zie je dat sommige apps in eerste instantie misschien niet nuttig lijken, maar op cruciale momenten toch van pas kunnen komen. Dan heeft op advies van de app handelingen uitgevoerd, die hij zonder de app misschien niet had kunnen weten. Hij hield zichzelf in leven en werd zodoende onder het puin vandaan gehaald. Bekijk de video van NBC Miami onder aan de pagina op CNET News.

Indien je geïnteresseerd bent in de app, het gaat om deze: Pocket First Aid and CPR

Over de auteur: Marvin de Reuver