Nieuws
29 september 2009 - Ron Smeets

iPhone App en ringtone helpen Diabetes type 2 te voorkomen

Deze week is de nieuwe campagne van het Diabetes Fonds van start gegaan. Wellicht dat jullie de radiocommercials van fitnessinstructeur Daryl al gehoord hebben. Daarin wordt opgeroepen om toch vooral veel te bewegen want dat is een van de belangrijkste en eenvoudigste middelen om Diabetes type 2 te voorkomen.

Om je daarbij te helpen is er ook een iPhone App ontwikkeld. Mmmh, betekent dat, dat vooral iPhone gebruikers last hebben van deze vorm van Diabetes? Nee, natuurlijk niet, maar iPhone App's zijn nu eenmaal een hot item en krijgen veel aandacht. Niet-iPhone gebruikers kunnen een speciale ringtone van Daryl downloaden

Als je de App geinstaalleerd hebt kun je kiezen uit twee fitness oefeningen: Armpje verwisselen of Telefoonjoggen. Met behulp van de bewegingssensor kan Daryl precies volgen hoe goed je je best doet en als je achter blijft, of niet snel genoeg beweegt, dan laat hij je dat ook duidelijk weten ;-) Op zich wel een leuke, en gezonde, App om eens mee te spelen. Downloaden en joggen maar!

Het doel van de campagne voor het Diabetes Fonds is de doelgroep te wijzen op het feit dat bewegen goed is voor het voorkomen van diabetes type 2. Bewegen hoeft niet perse in de sportschool. Dit kun je gemakkelijk in het dagelijks leven integreren door bijvoorbeeld de trap te nemen in plaats van de lift, of te gaan fietsen in plaats van in de auto te stappen.

Deze serieuze boodschap wordt op een speelse manier gecommuniceerd: Daryl speelt de hoofdrol in de campagne. Hij is jouw coach voor een actieve levensstijl. Hij herinnert je er continu op een grappige manier aan hoe belangrijk lichamelijke beweging voor je is en dat het makkelijk een onderdeel van je dagelijks leefpatroon kan worden. De wereld is een sportschool! Zijn visie is dat iedereen overal kan bewegen, door een tal van eenvoudige handelingen en oefeningen. Bewegen met gemak en plezier staat voorop!

Naast een radiocommercial waarin Daryl een oproep doet voor file-fitness, worden een gratis ringtone en een gratis iPhone ‘workout-applicatie’ ontwikkeld. Met Daryl’s ringtone wordt je regelmatig aan je workout herinnerd. In de applicatie laat Daryl je als een personal coach bewegingen doen met je armen. Het idee is dat mensen in gaan zien dat ze overal aan beweging kunnen doen, en dat ze zich bewust worden van het feit dat regelmatig bewegen ze beschermd tegen diabetes type 2. Daryl is je personal coach!

De iPhone App van fitnessinstructeur Daryl kun je hier downloaden (iTunes link). Hij is overigens groter dan 10MB (12.8 om precies te zijn) dus zul je hem via WiFi of iTunes op je PC moeten dowloaden. Probeer je het rechtstreeks via de iPhone, dan krijg je de melding dat Apps van die grootte niet via het 3G/UMTS netwerk kunnen worden gedownload. Dat is overigens iets dat mijn nog niet eerder opgevallen was, maar er zijn volgens mij ook niet zoveel Apps die de 10MB ontstijgen, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.