Toestellen
12 december 2006 - Ron Smeets

iPhone al nagemaakt?

Het is al lang bekend dat Apple's iPhone in China gemaakt wordt, net als de meeste Apple gadgets.

Nu is China ook het land van de nep- en namaak gadgets en toestellen, dus de kans dat, direct na de introductie, de eerste namaak iPhones boven water zullen komen drijven is redelijk groot.

Maar om nu al, ruim een maand voor de verwachte aankondiging door Apple, een 'fake iPhone' te introduceren gaat wel heel erg ver! En dan heb ik het over de ZTC 231, een Chinese GSM die uiterlijk gezien de 'Apple stijl' in ieder geval gekopieerd heeft.

Deze (foto) in wit en zwart en met een chrome/metalen achterkant uitgevoerde GSM is natuurlijk niet de echte iPhone en het zou mij ook zeer verbazen als ie, behalve de kleur en gebruikte metalen accenten, uiteindelijk heel veel op de iPhone zou lijken.

De ZTC 231 heeft een 1.3MP camera, MP3 en video player en een microSD card en wordt geleverd met een witte headset (klinkt bekend?). Veel meer is er nog niet over bekend. Hij is in China te koop voor net iets meer dan 100 Euro.Gerelateerde links:
Fake iPhone van Apple Remote
Patent van de iPhone goedgekeurd
iPhone geruchten.
Twee iPhones op komst?
Eerste iPhone commercial?!?
Apple bestelt 12 miljoen iPhones?!
Geen iPhone maar de i-Talk Nano VoIP telefoon
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.