Nieuws
03 juli 2008 - Ron Smeets

iPhone abbo's in Nederland niet voor 'heavy users'

Dat klinkt vreemd maar als je de diverse tarieven van T-Mobile bekijkt dan moet je concluderen dat de iPhone abonnementen niet geschikt zijn voor bellers die (ruim) meer dan 500 minuten per maand bellen.

Natuurlijk, 500 minuten (het duurste abonnement) is heel wat en de meeste 'privé' gebruikers zullen daar ook wel mee uitkomen, maar ik ken genoeg (zakelijke) gebruikers die daar iedere maand makkelijk overheen gaan. En voor die bellers kan de iPhone een dure aangelegenheid worden.

Het geval wil namelijk dat het bel- en SMS tarief buiten de bundel 25 cent per minuut bedraagt. Bij sommige andere abonnementen, vooral die van 50 Euro en meer en ook bij T-Mobile, kun je buiten de bundel voor hetzelfde tarief bellen als binnen de bundel of, mocht je écht veel bellen, kiezen voor een bundel van 1000, 1200 of 1500 minuten.

Bij de T-Mobile iPhone abonnementen is dat dus niet mogelijk. De groots mogelijke bundel heeft 500 belminuten (en 500 SMSjes) en bellen of SMS buiten die bundel kost dus 25 ct per minuut/SMS.

Stel je neemt dus het duurste abonnement maar belt maandelijks gemiddeld 1200 minuten. Dan zou je normaal bij T-Mobile kiezen voor een Relax 1500 abbo van 134,50 per maand. Neem je de iPhone dan kosten die 1200 belminuten je dus 64,95 (abonnementsprijs) plus 700 x 25ct = 175 Euro. Totaal kom je dan dus uit op 239,95 per maand. OK, voor dat extra bedrag (toch ruim 104 Euro per maand) mag je dan ook nog 500 SMSjes versturen en onbeperkt mobiel internetten en mailen.

Sterker nog, als je 'slechts' 150 minuten buiten je bundel belt dan is het iPhone abonnement al duurder dan de Relax 1500 variant van T-Mobile. En dan tel ik nog niet eens de aansluitkosten van 52,50 die je nog moet betalen voor het activeren van het iPhone abonnement en waarover in de pers al veel over te doen is.

De vraag is nu of T-Mobile nog ruimere belbundels voor de iPhone op de plank heeft liggen of gaat krijgen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als je de iPhone ook gewoon in combinatie met een Relax 1000 of 1500 abonnement zou kunnen afsluiten. Doe er 20 Euro bovenop voor de unlimited data en je bent, in ons voorbeeld hierboven, voor maximaal 155 Euro klaar. Scheelt toch bijna 85 Euro met de huidige abonnementen.

Ik ben benieuwd of T-Mobile hier op wil reageren. . .Gerelateerde links:
Meer info T-Mobile iPhone 3G, Of toch niet ?
T-Mobile met 3 speciale bundels naar de iPhone.
3G iPhone vanaf 11 Juli bij T-Mobile
Europese iPhone abonnementen van Vodafone gespot
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.