Geruchten
26 juni 2015 - Ron Smeets

iPhone 8 krijgt wellicht een gebogen OLED display Koreaanse geruchten melden dat Apple in 2018 over gaat stappen op flexibele OLED schermen voor de iPhone

De LCD/IPS, Retina, schermen die Apple al geruime tijd in de iPhone en iPad gebruikt, en inmiddels natuurlijk ook in de MacBook's, behoren kwalitatief, samen met AMOLED schermen, bij de beste displays van de wereld. Als we het gerucht uit Korea mogen geloven dan gaat Apple in 2018 voor de iPhone wellicht de overstap maken naar OLED displays voor haar smartphones. De kans bestaat zelfs dat de iPhones dan ook een gebogen scherm krijgen, aldus Business Korea.

Dat zou dan dus de iPhone 8 worden, er van uit gaande dat dit jaar de iPhone 6S verschijnt, gevolgd door de iPhone 7 in 2016 en de iPhone 7S in 2017. De Koreaanse bron claimt te weten dat LG Display in 2017 start met de massaproductie van OLED schermen ter vervanging van de huidige LCD/IPS displays.

Over het waarheidsgehalte van dit gerucht is natuurlijk nog niets te zeggen, maar feit is wel dat concurrenten als LG en Samsung wel al gebruik maken van flexibele (AM)OLED schermen in enkele toestellen, zoals de G Flex (2) en de Galaxy S6 edge. Feit is ook dat Apple op diverse vlakken al enkele jaren ietwat achter loopt op die concurrentie. Als de Amerikaanse fabrikant inderdaad pas in 2018 de eerste iPhone met een flexibel, eventueel gebogen, scherm gaat uitbrengen dan lopen ze wel wat verder achter. De ontwikkeling bij Samsung en LG is dan natuurlijk ook al weer drie jaar verder.

Apple heeft overigens al een product met een flexibel OLED scherm in haar assortiment; de Apple Watch. Die zijn afkomstig van zowel LG als Samsung. Vanochtend werd bekend dat die vanaf medio juli ook in Nederland beschikbaar zal komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.