Toestellen
26 januari 2015 - Ron Smeets

iPhone 7 Plus: waterdichte topper met dubbele camera

Woensdagavond presenteerde Apple naast de iPhone 7 ook de iPhone 7 Plus. Deze phablet zit vol met bruikbare vernieuwingen, waaronder een innovatieve dubbele camera. Tijd om je bij te praten over deze nieuwe toptelefoon.

Waterdicht ontwerp

Eén van de meest prettige vernieuwingen aan het ontwerp van de iPhone 7 Plus, is dat hij stof- en waterdicht is. Dankzij het IP67-certificaat kan de telefoon een half uur tot een meter onder water blijven. Dit is niet het enige verrassende aan het ontwerp van de smartphone. Zo heeft de telefoon ook geen koptelefooningang meer. Je kunt de headset nu via de lightning-ingang in de iPhone 7 Plus plaatsen. Dit kan ook draadloos of met een tussenstukje, dat Apple gratis met de telefoon meelevert. Luisteren kan natuurlijk ook met de vernieuwende AirPods.

Groot scherm

Het scherm van de iPhone 7 Plus heeft, net als dat van zijn voorganger, een formaat van 5,5 inch en een Full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. Apple gebruikt opnieuw een IPS LCD-paneel en het scherm heeft 3D Touch, waarmee het display ‘voelt’ hoe hard je op het scherm drukt.

Geoptimaliseerde hardware

In de iPhone 7 Plus zit een nieuwe processor, de A10 Fusion. Ook de gewone iPhone 7 gebruikt deze processor. Het is de eerste Apple-processor die niet twee, maar vier kernen heeft. Daarmee is de A10 een stuk efficiënter én krachtiger dan de A9-processor die door de iPhone 6s Plus wordt gebruikt. Ook gaat de batterij van de iPhone 7 Plus een uur langer mee: iets dat ook altijd wel prettig is. De opslagcapaciteit is vergroot naar 32 GB: het exemplaar met 16 GB en het tekort aan opslagruimte dat daar nog wel eens bij komt kijken is dus verleden tijd. Het opslaggeheugen is niet uitbreidbaar, maar je kunt ook een iPhone 7 Plus nemen met 128 en 256 GB opslaggeheugen.

Innovatieve dubbele camera

Dé innovatie van de iPhone 7 Plus is zijn dubbele camera aan de achterkant. Deze cameramodule beschikt over twee 12-megapixelcamera’s. Een ‘gewone’ camera en een ‘telecamera’ waarmee je optisch kunt inzoomen: een zeldzaamheid voor een smartphone. Als je een ingezoomde foto maakt, is het resultaat veel beter dan wanneer je digitale zoom gebruikt. Daarmee kun je de iPhone 7 Plus als een echte cameraprofessional gebruiken.

Verkrijgbaarheid iPhone 7 Plus

De iPhone 7 zal los verkrijgbaar zijn vanaf 909 euro. Bij verschillende providers, zoals KPN, Vodafone en T-Mobile, kun je een abonnement met de iPhone 7 Plus afsluiten. De telefoon wordt vanaf vrijdag 16 september in Nederland geleverd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.