Toestellen
09 september 2016 - Ron Smeets

iPhone 7 (Plus) vanaf nu te bestellen Voor sommige uitvoeringen loopt de wachttijd al op tot november

Vanaf vandaag kan iedereen die dat wil de nieuwe iPhone 7 of iPhone 7 Plus bestellen. Voor het eerst hoort Nederland namelijk ook bij de zogenaamde 'first tier' landen en hoe je dus in principe niet meer in Duitsland in de rij te gaan staan om je bij de eerste nieuwe iPhone eigenaren te kunnen scharen.

Nog slimmer is het natuurlijk om het toestel alvast online, bij Apple te bestellen. Dan wordt hij 16 september gewoon thuis afgeleverd. Dat wil zeggen; als je er op tijd bij bent. Een kleine inventarisatie (rond 11 uur vanochtend) wees uit dat de meeste modellen nog verkrijgbaar zijn met levertijden die variëren van 1 dag (op 16 september dus) tot enkele weken. Ga je echter voor de gitzwarte iPhone 7 Plus dan moet je, zowel voor de 128 als 256GB uitvoering, al tot november wachten. De levertijd van de gitzwarte iPhone 7 modellen is op dit moment twee tot drie weken.

Mocht je nu al achter het net vissen dan kun je je geluk alsnog gaan beproeven bij een van de Apple Store's en dealers waar in de nacht naar 16 september ongetwijfeld weer lange rijen zullen staan. Helaas moet je wel weer meer geld meenemen dan in voorgaande jaren. De goedkoopste iPhone 7 is 20 euro duurder geworden. Daarvoor krijg je dan wel 32 in plaats van 16GB geheugen. De iPhone 7 Plus begint bij 909 euro voor de 32GB variant. Die prijzen lopen op tot 989 euro voor de 256GB iPhone 7 en maar liefst 1129 euro voor de 256GB iPhone 7 Plus.

Wat krijg je dan zoal voor dat geld? Hieronder staan enkele hands-on video's van de nieuwe iPhone die de afgelopen dagen al her en der opdoken. Enjoy!

https://youtu.be/6ppbhMPyBn0https://youtu.be/fE2aChUx75khttps://youtu.be/uVRcbo9_OdAhttps://youtu.be/vVRz2XCiZK8

Apple NL iPhone 7 shop

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.