Toestellen
19 september 2016 - Ron Smeets

iPhone 7 Plus uit elkaar gehaald (video)

Bij de release van elke grote nieuwe smartphone willen de monteurs van iFixit het toestel zo snel mogelijk uit elkaar halen. Dit keer, amper drie dagen nadat de eerste exemplaren in de winkels verschenen, was het natuurlijk de beurt aan de iPhone 7; het Plus model om precies te zijn.

Behalve dat die voor iedereen een unieke kans is om te zien wat Apple zo allemaal in de nieuwe iPhone gestopt heeft deelt iFixit ook de zogenaamde 'repairability' score uit. Die geeft aan hoe makkelijk, of moeilijk, het is om het toestel (zelf) te repareren. Denk aan het verwisselen van een accu of een gebroken scherm.

De iPhone 7 Plus scoorde een 7. Dat is best redelijk. De accu is zeer eenvoudig te vervangen en de nieuw ontworpen home button is degelijker en zal daardoor dus minder snel defect raken. Toch zorgt de waterdichtheid van de nieuwe iPhone er ook voor dat sommige reparaties, zoals het vervangen van het scherm, een stuk lastiger geworden zijn. Dat komt met name doordat het losmaken en weer waterdicht maken van de verlijmde afdichtingen meer werk is. Bovendien moet je dat zeer nauwkeurig uitvoeren om te voorkomen dat het toestel na reparatie niet meer waterdicht is. Hieronder kun je de 'sloop video' bekijken. Enjoy!

https://youtu.be/0s_zg4_DZp8https://youtu.be/y1e2J83Vs5A

Bron

Uiteraard hebben ze bij iFixit ook de gewone iPhone 7 al uit elkaar gehaald. Een samenvatting van dat proces kun je in de video hieronder bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.