Geruchten
21 juni 2016 - Ron Smeets

iPhone 7 geruchten; wel of geen 3.5mm, dual-sim en 256GB geheugen

Tegen de tijd dat de zomer eindigt ligt de iPhone 7, want de naam is een relatief zekerheidje, in de winkels. Tot die tijd draaien de geruchtenmolens, ook dat is een zekerheid, nog vele overuren. De afgelopen 24 uur doken weer een aantal nieuwe, of hernieuwde, onbevestigde iPhone 7 berichten op, al dan niet 'gestaafd' met afbeeldingen van vermeende onderdelen.

Al maanden gaat het gerucht dat Apple bij de nieuwe iPhone afscheid gaat nemen van de 3.5mm headset aansluiting. Vanaf nu moet je de headset dus aansluiten op de lightning poort. Uiteraard komen daarvoor ook nieuwe 'earbuds'. Echter, het gerucht gaat nu ook dat Apple toch nog een headset meelevert met een gewone 3.5mm plug en dat in de doos van de iPhone 7 een verloopstekker meegeleverd wordt. Een andere bron, uit China, spreekt echter over het feit dat de 3.5mm headset aansluiting toch gewoon behouden blijft op de nieuwe iPhone. Tsja, dat zijn dus al drie opties. Wie het weet mag het zeggen. Zelf denk ik dat het verhaal van de versloopstekker het meest onwaarschijnlijke scenario schetst. Dat zou namelijk wel een heel erg amateuristische oplossing zijn. Zeker naar Apple's standaarden.

Het tweede gerucht dat deze dagen de kop op stak werd met een foto van een vermeend onderdeel voor de iPhone 7 extra aangedikt. De Amerikaanse fabrikant zou namelijk ook een dual-sim variant van de nieuwe iPhone op de planning hebben staan. Hoewel ik denk dat voor een dergelijke versie in sommige landen (Rusland en China bijvoorbeeld) best markt te vinden is (door binnenlandse roaming kosten tussen providers) verwacht ik niet dat Apple dit serieus overweegt. Maar... zeg nooit, nooit ;)

Tot slot zag ik nog een bericht, wederom met 'fotobewijs', over de mogelijkheid dat er ook een 256GB model van de iPhone 7 gaat komen. 128GB is al geruime tijd het maximum geheugen dat Apple in haar iPhones stopt. Op zich klinkt een verdubbeling naar 256GB nog wel aannemelijk, al is dan natuurlijk wel de vraag wat dat gaat doen met het prijskaartje van de iPhone 7.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.