Concepten
24 oktober 2015 - Ron Smeets

iPhone 7 concept: scherm zonder randen en verwisselbare achterkantjes Het is nog een concept, maar wel met enkele fraaie ideeën

Ergens aan het eind van de zomer van 2016 zal de volgende Apple smartphone, vermoedelijk de iPhone 7, het daglicht zien. Tenzij de geruchten over een compacte versie die in de lente zou komen blijken te kloppen, maar dit terzijde. De iPhone 7 krijgt, zoals altijd na een 'S' update vermoedelijk weer een compleet, of deels, nieuw design.

Marek Weidlich bedacht onderstaand concept voor de volgende high-end Apple smartphone. Als het aan hem ligt dan krijgt de iPhone 7 niet alleen een echt randen-loos scherm maar ook verwisselbare achterkantjes. "iPhone meets Nokia 3310", of zoiets ;)

In onderstaande video kun je de details van Marek's iPhone 7 design concept van dichtbij bekijken. De achterzijde vind ik niet zo fraai, maar het randen-loze scherm mag wat mij betreft meteen ingevoerd worden. Mits er natuurlijk een oplossing gezocht wordt om het toestel dan ook gewoon vast te kunnen houden zonder het scherm ongewild te bedienen. Op zich moet dat overigens niet zo moeilijk zijn. Gewoon een kwestie van de touch sensoren een paar millimeter voor de randen uit te schakelen. Een iPhone zonder de bekende brede randen boven en onder het scherm zou het toestel bovendien een stuk compacter maken.

Op foto's van dit iPhone 7 concept ontwerp staan nog enkele specs die Marek voor het toestel bedacht heeft. Zo wordt de flitser wat hem betreft een zogenaamde true tone ring-flash. Geen aparte LED'jes naast of onder de lens meer, maar een ring van 'licht' er omheen.

Nog een nieuwe feature; Marek bedacht dat de User Interface van het nieuwe iOS, 10, een 'WatchOS' homescreen krijgt. Of dat op de iPhone heel erg handig zou gaan werken? Het vervangen van de fysieke home button door een on-screen variant lijkt mij wel een voordeel. De Touch-ID sensor kan dan in de ontgrendel-knop aan de zijkant verwerkt worden.

Hieronder staan nog enkele afbeeldingen van Marek's concept iPhone 7. De verwisselbare achterkantjes beslaan, zoals je kunt zien, overigens maar een deel van de hele achterzijde.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.