Toestellen
05 september 2015 - Ron Smeets

iPhone 6S wensen: betere accu, draadloos opladen en aluminium behuizing

Over enkele dagen, op 9 september, worden de Apple iPhone 6S en 6S Plus gepresenteerd. Die zullen ongetwijfeld weer enkele upgrades aan boord hebben, zoals een nieuwe processor, camera en wellicht ook een Force Touch display. Maar wat zijn de wensen die smartphone gebruikers voor de nieuwe Apple Phone. In onderstaande infographic kun je er een aantal zien. Typhone vroeg enkele honderden smartphone liefhebbers naar hun mening over hoe de nieuwe iPhones er uit zouden moeten zien.

Het zal niemand echt verbazen dat een betere accu, met meer capaciteit en uithoudingsvermogen, bovenaan het lijstje staat; 79% van de ondervraagden wil dat. Draadloos opladen wordt door 55% van de smartphone liefhebbers gewenst. Voor wat betreft het materiaal van het toestel. Aluminium heeft bij 66% van de ondervraagden de voorkeur. Leer en hout, materialen die door LG en Motorola gebruikt worden, vinden de meesten voor de iPhone niet echt geschikt. En dan nog de ideale schermgrootte. Bijna de helft (46%) van de ondervraagden is van mening dat 4.7 inch groot genoeg is. Die zullen met de iPhone 6S dus meer dan tevreden zijn, maar wellicht wel met de iPhone 6S Plus ;)

Opvallend is de constatering dat 85% van de ondervraagde Android gebruikers aangeven dat ze in de toekomst overwegen om over te stappen naar een iPhone. Dat vind ik wel wat erg hoog. Enfin, hieronder staat de complete infographic.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.