Toestellen
12 oktober 2015 - Ron Smeets

iPhone 6S vs iPhone 6 (video) De twee \'compacte\' nieuwe iPhones met elkaar vergeleken

Zelf ben ik momenteel druk bezig met de nieuwe iPhone 6S Plus en zijn 'S-loze' voorganger en zal daar in mijn (video)review ook zeker het een en ander over gaan schrijven en vertellen. Voor nu kan ik alvast verklappen dat de camera van de nieuwste iPhone wel beter is maar dat het verschil, bij het maken van foto's, minder groot is dan ik verwacht had. De verdubbeling van het werkgeheugen, van 1 naar 2GB, is wel een echt grote verbetering; vooral wanneer je geopende apps na een tijdje weer opnieuw wilt gebruiken. De iPhone 6 Plus moest die dan opnieuw laden terwijl ze bij de S-variant nog in het geheugen 'actief' waren. En 3D Touch? Dat is een handige feature die, als je er eenmaal aan gewend bent, de het gebruik van het toestel, en dan met name de apps die er al geschikt voor zijn, nog gebruiksvriendelijker kan maken.

In onderstaande vergelijkende video tussen de iPhone 6S en de iPhone 6 komen een aantal van die aspecten ook aan bod. Enjoy!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.