Toestellen
01 oktober 2015 - Ron Smeets

iPhone 6S (Plus) zit vol met waterafstotende onderdelen Maar de nieuwe Apple smartphones zijn zeker nog niet 'zwem-proof'

Enkele dagen geleden dook een video op waarin te zien was dat de nieuwe iPhones geruime tijd onder water kunnen overleven. Uiteraard is dat geen bewijs voor het waterdicht zijn van de toestellen. Apple heeft dat ook niet in de specs staan en eventuele gevolgschade van al dat vocht komt wellicht pas later boven water.

iFixit, bekend van het gecontroleerd slopen van nieuwe toestellen, dook naar aanleiding van die onderwater video opnieuw in de iPhone 6S (Plus) en kwam tot de ontdekking dat de nieuwe iPhones vol zitten met pakkingen, siliconen afdichtingen en een extra coating. Daardoor hebben vocht en stof veel minder grip op het toestel. Wat echter ook duidelijk werd is dat de nieuwe iPhones ook nog onderdelen bevatten, zoals de speakers en de knoppen aan de zijkant, die niet of nauwelijks tegen vocht en stof beschermd zijn. Met andere woorden, de iPhone 6S (Plus) is zeker nog niet zo waterdicht dat je er met een gerust hart mee kunt gaan zwemmen.

Hieronder staan enkele foto's waarop de pakkingen, coating en siliconen bescherming te zien zijn plus een video waarin iFixit hun bevindingen nader toelichten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.