Geruchten
06 juli 2015 - Ron Smeets

iPhone 6S (Plus) keynote op 11 september; winkellancering vanaf de 18e Nieuwe geruchten ook een extra aanwijzing voor Nederlandse lancering op 25 september

Zo'n zes weken geleden ontving ik van een betrouwbare bron enkele data waarop de iPhone 6S (Plus) in de Nederlandse winkels zouden gaan verschijnen; 18 of 25 september. Dit weekend zijn nieuwe geruchten opgedoken die deze data min of meer 'bevestigen'. Gesproken wordt namelijk over een keynote op 11 september. Op die dag worden de nieuwe iPhones aan de wereld gepresenteerd. Een week later, 18 september, zullen de toestellen in de zogenaamde 'first tier' landen al in de winkels verschijnen. Daarbij horen onder anderen de VS en Duitsland.

De kans dat Nederland, en andere second tier landen, op 25 september aan de beurt zullen zijn wordt daarmee een stuk groter. Uiteraard betreft het ook nu nog een gerucht en alleen Apple weet of die data kloppen, maar de Amerikaanse fabrikant zal haar kaken, zoals gewoonlijk, stijf op elkaar houden tot het moment van de officiële onthulling.

Over de specs van de iPhone 6S en 6S Plus wordt ook al geruime tijd gespeculeerd. De toestellen zouden iets dikker worden, +0.1mm voor de iPhone 6S (7mm) en +0.3mm voor de 6S Plus (7.13mm), De dikkere behuizing zou volgens de geruchten nodig zijn vanwege het nieuwe 'Force Touch' scherm. Of daarmee ook al de home button zal verdwijnen is nog niet duidelijk, maar dat wordt wel aangenomen. Verder worden de nieuwe iPhones uitgerust met de nieuwe Apple A9 processor met 2GB RAM en een 12 megapixel camera aan de achterzijde die ook in 4K kan filmen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.