Nieuws
21 mei 2015 - Ron Smeets

iPhone 6S en 6S Plus liggen eind september in de winkels Er worden twee data genoemd; twee of drie weken na de lancering in, onder anderen, de VS en Duitsland

Apple kiest waar het gaat om de lancering van nieuwe iPhone modellen al jaren voor de maand september. Vanmiddag ontving ik van een betrouwbare bron uit de retail informatie over de Nederlandse beschikbaarheid van de volgende iPhones, de 6S en de 6S Plus. Om precies te zijn kreeg ik twee data; vrijdag 18 en vrijdag 25 september. Op zich is vooral de tweede datum, niet zo verrassend. De vorige iPhones verschenen ook al op de laatste vrijdag van september bij ons in de winkels.

Zoals verwacht zal Nederland ook dit jaar weer niet bij de zogenaamde 'first tier' landen horen. Daar zullen de iPhone 6S en 6S Plus al op vrijdag 4 september in de winkels verschijnen. Doorgaans hoort Duitsland daar wel bij, dus mocht je de volgende iPhone als een van de eersten willen bemachtigen dan kun je die datum alvast in je agenda zetten voor een tripje naar een van de Apple Stores in Oberhausen of Keulen ;)

Waarom mijn bron twee data noemt is niet helemaal duidelijk. De kans dat Apple de lancering van de iPhone 6S en 6S Plus over twee dagen verdeeld lijkt zeer klein, maar het zou natuurlijk kunnen dat 18 september de dag is dat de nieuwe iPhones (online) in de Apple Store besteld kunnen gaan worden. De kans is echter ook aanwezig dat Apple de lanceerdatum voor de 'second tier' landen nog niet precies bepaald heeft omdat men wellicht nog niet exact weet hoe groot de voorraden zullen zijn. Iets dat natuurlijk afhangt van de productiecapaciteit die in de maanden voorafgaand aan de lancering gehaald gaat worden. Dat is echter allemaal pure speculatie mijnerzijds.

Indien mijn bron over de juiste informatie beschikt, en ik schat die kans in op meer dan 90%, dan is in ieder geval duidelijk dat Apple ook dit jaar weer twee iPhone modellen gaat onthullen, een 'standaard' model en een phablet. Gezien het succes van de iPhone 6 en 6 Plus zal dat ook niet echt als een verrassing komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.