Toestellen
25 september 2015 - Ron Smeets

iPhone 6S al gecontroleerd 'gesloopt' Nieuwe iPhone heeft een kleinere accu aan boord

Vanaf vandaag zijn in sommige landen, waaronder Duitsland en de VS, de nieuwe iPhones, 6S en 6S Plus in de verkoop gegaan. iFixit was er weer als de kippen bij om de kleinere variant, de iPhone 6S dus, gecontroleerd te 'slopen'. Daarbij kwamen ze onder anderen tot de ontdekking dat Apple het toestel uitgerust heeft met een kleinere, 1715mAh accu.

Daarnaast maakten ze ook een röntgenfoto (vierde afbeelding hieronder), en korte video (die je kunt bekijken als je de bronlink onderaan dit artikel volgt), van het 3D Touch scherm. Daarop is niet al te veel te zien, anders dan wat sensoren die de kracht van de aanraking meten.

Het gebruik van een kleinere accu zal ongetwijfeld ook te maken hebben met het feit dat het 3D Touch display iets meer ruimte in beslag neemt. De nieuwe iPhones zijn daardoor ietwat dikker dan hun voorgangers, maar niet zoveel dat er dus ook een grotere, of dezelfde, accu in past.

Het uit elkaar halen van de iPhone 6S in losse onderdelen onthult ook specs waar Apple zelf in detail altijd weinig over kwijt wil, zoals het werkgeheugen en dergelijke:
- De Apple A9 Processor is voorzien van 2GB Samsung LPDDR4 RAM
- Het 4G modem is van Qualcomm, de MDM9635M LTE Cat. 6, om precies te zijn
- Het opslaggeheugen is een Toshiba 16GB (in dit geval) THGBX5G7D2KLFXG NAND Flash module

Hieronder kun je nog enkele foto's van het 'slopen' bekijken. Enjoy!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.