Nieuws
16 september 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 processor benchmark; ietsje sneller dan de 5S

Tijdens de presentatie werd beweerd dat de A8 processor van de iPhone 6 zo'n 25% sneller zou zijn dan die van zijn voorgange, de A7 in de iPhone 5S.

Inmiddels zijn de eerste benchmark resultaten van de nieuwe A8 processor opgedoken en die laten vooralsnog zien dat het verschil met de iPhone 5S processor minimaal is.

De 'oude' A7 processor scoorde 21.204 en de nieuwe A8 haalde 20.253. Natuurlijk zegt dat nog niet alles over de prestatie van het toestel zelf, daarvoor de software minstens zo belangrijk, maar het is wel een indicatie. Dezelfde benchmark testte overigens ook de Galaxy S5 en die kwam toen uit op een score van 23.501. Sneller dan de iPhone 6 dus. Enfin, hieronder de resultaten van de iPhone processoren, vanaf de 4S tot en met de 6.

BronVia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.