Entertainment
24 oktober 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 (Plus), van Bendgate naar Hairgate Behalve buigen blijkt de nieuwe iPhone ook prima te kunnen ontharen

Apple ligt continu onder een vergrootglas. Dat heeft de fabrikant grotendeels aan zich zelf te wijten. Ze creëren met elke productlancering weer een hype, compleet met schaarste, om zoveel mogelijk aandacht te krijgen. En daar slagen ze vooralsnog telkens weer opnieuw in. Als er dan iets niet helemaal goed gaat, dan wordt dat natuurlijk ook uitvergroot.

Na 'Bendgate' is het nu de beurt aan 'Hairgate'. De iPhone 6 en 6 Plus hebben tussen het scherm en de aluminium behuizing, zowel aan de boven- als onderzijde, een vrijwel onzichtbare opening waar haren in vast kunnen komen te zitten. En dat kan soms best pijnlijk zijn, zo heb ik zelf inmiddels ook ondervonden.

Daarbij moet ik wel zeggen dat mijn korte hoofdhaar tijdens het bellen niet direct in het toestel verstrikt raakte, maar ik kan me voorstellen dat mensen met langere haren er wel last van kunnen hebben. Ik heb beide toestellen overigens ook even langs mijn 'vijf dagen baard' gewreven en daarbij raakte ik, net als de man in onderstaande video, inderdaad wat haartjes op een pijnlijke manier kwijt. Met een hoesje om de iPhones had ik er geen last van. Ik heb hetzelfde ook nog even geprobeerd met de LG G3, Xperia Z3, de One M8 en de Galaxy S5, maar die lieten alle haartjes verder ongedeerd ;)

Het moge duidelijk zijn dat deze nieuwe 'bug' van de iPhones online ook weer de nodige, grappige, reacties uitlokt. Van 'epilady' reclame's en tweets tot en met YouTube video's waarin de 'ontharings capaciteiten' van de iPhone 6 (Plus) op de hak genomen worden. Tsja, en dan te bedenken dat enkele jaren geleden de 'Razor' app even heel populair was. Nu lijkt het er op dat Apple die functie in het toestel zelf verwerkt heeft, maar ook daarmee zijn ze niet de eerste...

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.